Vzdelávací program pre akademický rok 2024/2025 | |
Garant vzdelávacieho programu: Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. | streda: 13:30h |
Téma | Prednášajúci | |
1 | Potraviny - história a súčasnosť | prof. Ing. Š. Schmidt, PhD. |
2 | Alergie a intolerancie na potraviny - fakty a mýty | Ing. L. Minarovičová, PhD. |
3 | Medovina a destiláty | doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD. |
4 | Chlieb náš každodenný | Ing. Z. Kohajdová, PhD. |
5 | Nežiadúce reakcie na potraviny | Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. |
6 | Nie je cukor ako cukor | Ing. L. Minarovičová, PhD. |
7 | Ryby chránia naše srdce | Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. |
8 | Slovenské vinohradníctvo a vinárstvo | Ing. K. Furdíková, PhD. |
9 | Vplyv mikrovlnného ohrevu na kvalitu potravín | doc. Ing. S. Sekretár, PhD. |
10 | Pivo pili už Sumeri a Egypťania (Pivo: pravda a mýty) | doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD. |
11 | Biotechnológia mení svet | Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. |
12 | Senzorické (zmyslové) hodnotenie potravín a nápojov | Ing. V. Žúbor, PhD. |
13 | „Homo olfactoricus“ (chémia čuchu a vnímanie vôní...) | doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD. |
14 | Molekulárna gastronómia | doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD. |
Pred začiatkom vzdelávania dostanú zaregistrovaní poslucháči všetky ďalšie potrebné inštrukcie na základe vyplnenej prihlášky.