Vzdelávací program pre akademický rok 2024/2025 | |
Garant vzdelávacieho programu: doc. Ing. R. Uherová, PhD. | Štvrtok: 13:00h |
|
Téma |
Prednášajúci |
1 |
Potraviny ako ich nepoznáme |
doc. RNDr. P. Siekel, CSc. |
2 |
Tráviaca sústava človeka |
doc. MUDr. K. Babinská, PhD. |
3 |
Vláknina tajná zbraň proti chorobám |
Ing. E. Hybenová, PhD. |
4 |
Bielkoviny ako základný zdroj výživy |
prof. Ing. P. Šimko, DrSc. |
5 |
Vitamíny - látky dôležité pre život. Vieme prečo? |
doc. Ing. R. Uherová, PhD. |
6 |
Mliekarenské výrobky a ich význam vo výžive I |
doc. Ing. M. Greifová, PhD. |
7 |
Mliekarenské výrobky a ich význam vo výžive II |
doc. Ing. M. Greifová, PhD. |
8 |
Mäso a mäsové výrobky vo výžive |
Ing. L. Staruch, PhD. |
9 |
Tuky a ich význam pre zdravie |
prof. Ing. Š. Schmidt, CSc. |
10 |
Vplyv skladovania na významné zložky potravín |
doc. Ing. R. Uherová, PhD. |
11 |
Toxinogénne huby a mykotoxíny v potravinách |
doc. Ing. P. Olejníková, PhD. |
12 |
Vegetariánstvo a iné alternatívne formy výživy |
doc. MUDr. K. Babinská, PhD. |
13 |
Význam vody pre človeka, nápoje |
doc. MUDr. K. Babinská, PhD. |
14 |
Pochutiny vo výžive – káva |
Ing. L. Žemlička, PhD. |