Vzdelávací program pre akademický rok 2024/2025 | |
Garant vzdelávacieho programu: Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. | streda: 13:30h |
|
Téma |
Prednášajúci |
1 |
Oleje a tuky v našej výžive |
prof. Ing. Š. Schmidt, PhD. |
2 |
Bryndza a tradičné slov. špeciality |
prof. Ing. Ľ. Valík, PhD. |
3 |
Potraviny a výživa človeka |
Ing. E. Hybenová, PhD. |
4 |
Medicínska marihuana |
doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD. |
5 |
Netradičné obilniny (pšeno, špalda, pohánka, amarant, raž, cirok ...) |
Ing. Z. Kohajdová, PhD. |
6 |
Jogurt náš každodenný |
doc. Ing. M. Greifová, PhD. |
7 |
Geneticky modifikované potraviny – nádej alebo hrozba? |
Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. |
8 |
Ľan – superpotravina |
Ing. E. Hybenová, PhD. |
9 |
Obaly potravín – chránia aj predávajú |
doc. Ing. S. Sekretár, PhD. |
10 |
Pozor na akrylamid! |
Ing. Z. Ciesarová, PhD. |
11 |
Plesňové vs plesnivé potraviny (Fermentované vs kontaminované potraviny) |
Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. |
12 |
Funkčné potraviny v prevencii ochorení |
Ing. E. Hybenová, PhD. |
13 |
Príčiny kazenia potravín a spôsoby predĺženia ich trvanlivosti |
prof. Ing. Š. Schmidt, PhD. |
14 |
Variť, dusiť, piecť alebo smažiť (Organická chémia v kuchyni) |
doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD. |