marec 2024
-
SPP a STU podpísali Memorandum o porozumení a spolupráci
Jeho hlavným cieľom je prepojenie vzdelávania a vedy s praxou, rozvoj energetickej gramotnosti u mladých ľudí a využitie potenciálu talentovaných študentiek a študentov, ktorí sa zapoja do projektov a aktivít SPP. „Ako technická univerzita sa snažíme získavať prestížnych partnerov z priemyslu, kde môžeme využiť naše inžinierske know-how,“ povedal Oliver Moravčík. „Sme hrdí, že naši absolventi inž...
28.03.2024 slovgas.sk
-
Balenie potravín do plastov je v súčasnosti jeden z najmenších problémov, ktoré máme
Profesor Peter Šimko z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie sa venuje problematike plastových obalov a vplyvu na potraviny už desaťročia. Podľa neho chémia plastových obalov aktuálne nie je problémom pre zdravie človeka. Vo svojich štúdiách dokonca prišiel na to, že balenie do plastu môže byť v niektorých prípadoch prospešné a plasty môžu z určitých druhov potravín „absorbovať“ zdraviu ...
24.03.2024 forbes.sk
-
Dynamik Holding zmodernizoval študentskú zónu na Stavebnej fakulte STU, tá už slúži študentom
Študenti získali originálne, moderné a dôstojné priestory pre štúdium aj relax. Úspech tohto projektu je výsledkom unikátnej spolupráce medzi fakultou a renomovanými partnermi z praxe. Projekt vznikol zo spoločnej iniciatívy spoločnosti Dynamik Holding a Stavebnej fakulty STU v Bratislave. Jeho cieľom bolo vytvoriť moderný a inšpiratívny priestor podporujúci vzdelávanie a komunitnú akademic...
18.03.2024 trend.sk
-
Konzorcium STU a EUBA získalo takmer 50 miliónov eur
Konzorcium Slovenskej technickej univerzity (STU) a Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA) získalo takmer 50 miliónov eur z výzvy Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. Ide o najvyššiu podporu zo všetkých univerzít, pričom do výzvy sa zapojilo osem vysokých škôl (VŠ), ktoré mohli vytvoriť štyri konzorciá.“Som veľmi rád, že sme spolu s partnerskou Ekonomickou univerzitou v Bratisl...
04.03.2024 teraz.sk
-
Tajomstvo „smrti v prášku“ odhalené: Odborníčka vyvracia mýty o možnom spúšťači obezity a autizmu
Ktoré tvrdenia sú pravdivé a prečo sú výskumy, na ktoré facebookoví fanatici a dezinformačné stránky odkazujú, irelevantné? To pre nás zodpovedala Ing. Eva Hybenová PhD., odborníčka z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU, kde pôsobí ako odborná asistentka na Oddelení výživy a hodnotenia kvality potravín. V článku sa tiež dozviete:- prečo nie je glutamát sodný škodlivý- ako ovplyvňuj...
03.03.2024 startitup.sk