Profesor Peter Šimko z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie sa venuje problematike plastových obalov a vplyvu na potraviny už desaťročia. Podľa neho chémia plastových obalov aktuálne nie je problémom pre zdravie človeka.
Vo svojich štúdiách dokonca prišiel na to, že balenie do plastu môže byť v niektorých prípadoch prospešné a plasty môžu z určitých druhov potravín „absorbovať“ zdraviu škodlivé látky, ktoré tak namiesto ľudského organizmu poputujú do odpadu spolu s obalom. Omnoho väčším problémom pre ľudstvo je však nezvládnutá recyklácia a celé odpadové hospodárstvo, ktoré zahlcuje prírodu.
V článku sa ďalej dočítate:
Je sklo ekologickejšie ako plast?
Vrátiť alebo recyklovať sklenené obaly?
Ožije myšlienka vratných vínových fliaš?
Prečitajte si viac:
https://www.forbes.sk/balenie-potravin-do-plastov-je-najmensi-problem-ktory-ludstvo-ma/