Ján Mečiar, moderátor: „Nasledujúca reportáž, je určená najmä deťom a ženám. Ukážeme vám, ako jednoducho sa dajú zväčšiť cukríky a ako sa dajú vyhladiť vrásky.“
Aneta Sedlmair Parišková, moderátorka: „Stačí na to, revolučný prístroj Technickej univerzity v Bratislave. Má, síce, ešte zopár nedostatkov, ale vyzerá naozaj veľmi sľubne.“
Marián Marton, výskumný pracovník FEI STU: „Skúsme si zväčšiť cukríky.“
Ján Baček, redaktor: „To sú nejaké špeciálne cukríky?“
Marián Marton, výskumný pracovník FEI STU: „Môže to byť akákoľvek značka, takže poďme na to. Tak, vidíme, ako sa nám krásne cukríky zväčšujú do svojej maximálnej veľkosti.“
Ján Baček, redaktor: „Iný druh cukríkov, by mohol narásť do ešte väčšej veľkosti. Využívajú pri tom vákuum. Vrátane cukríkov dokážu aj uvariť vodu pri izbovej teplote.“
Marián Marton, výskumný pracovník FEI STU: „Zapnem zväčšovač cukríkov vo funkcii varenia vody pri nízkej teplote a čakám, chvíľku to trvá, ale predsa.“
Ján Baček, redaktor: „Stop mindrákom, tento prístroj vrátane toho, že dokáže zväčšovať cukríky, dokáže aj vyhladzovať vrásky.“
Marián Marton, výskumný pracovník FEI STU: „Hlavne preto sme to vyvíjali, lebo sme mali objednávky z kozmetického priemyslu.“
Ján Baček, redaktor: „Aj keď ide o vylepšenú verziu, aj tento model má svoje muchy.“
Marián Marton, výskumný pracovník FEI STU: „Čo znamená vákuum? Je to pod tlak, je to pod tlak. Takže, nedá sa nám to otvoriť.“
Ján Baček, redaktor: „Aby sme sa vedeli opäť k cukríkom dostať, musíme do nádoby vrátiť vzduch.“
Marián Marton, výskumný pracovník FEI STU: „Práve máte možnosť vidieť funkciu zmenšovania cukríkov.“
Ján Baček, redaktor: „Rovnaký efekt by to malo aj pri vyhladzovaní vrások, teda žiadny. Variaca sa voda sa v podstate nevarila, ale odplyňovala.“
Marián Marton, výskumný pracovník FEI STU: „To sú práve tie drobné muchy, ktoré ešte určite doladíme.“